Hele kip uit de airfryer

Even een leuke mededeling:
De laatste dagen dat mijn kookboeken in de aanbieding staan zijn ingegaan! Klik hier om de boeken nog voor een scherpe prijs te scoren!

__________

Een paar dagen geleden maakte ik deze hele kip uit de airfryer! Ik heb helemaal de airfryer herontdekt en ben gecharmeerd van hoe makkelijk en snel je gerechten kunt bereiden. Natuurlijk kun je de kip ook in de oven klaarmaken, alleen merk ik dat het toch sneller en eenvoudiger is in de airfyer.

De hele kip is ontzettend makkelijk om te maken. Het belangrijkst is dat je een goede kip haalt bij bijvoorbeeld een poelier, de kruiden in huis hebt en de marinade goed in de kip masseert. Ik haal mijn kruiden altijd bij de Turkse winkel. Ze hebben daar ongelooflijk veel keuze voor een hele fijne prijs! Ook kun je daar vaak kiezen voor grotere kruidenverpakkingen. Ik scoor bijvoorbeeld altijd de grotere verpakking van paprikapoeder, Italiaanse kruiden, kaneel en koekkruiden. Deze kruidenpotjes (klik) zijn perfect om de kruiden overzichtelijk en georganiseerd op te bergen in de keukenkastjes, keukenla of prachtig en overzichtelijk op het aanrecht!

Het is niet alleen heel makkelijk om deze kip te maken, maar ook geeft het extra gezelligheid en traktatie gevoel. Lekker samen aan tafel, de kip in het midden en aansnijden. Zo fijn! En het huis ruikt altijd zo lekker naar gekruide kip wanneer het wordt gebakken. Echt een feestje! De kip kun je serveren met puree van bijvoorbeeld knolselderij, pastinaak en bloemkool. Ik kook er vaak nog wat extra broccoli bij, mijn favoriete groenten!

Mocht je de kip in de oven willen maken, kun je de kip 1 uur in de oven bakken op 170c hetelucht.

Bekijk mijn kookboeken hier voor exclusieve recepten. (nog een paar dagen tijdelijk in de aanbieding!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hele kip uit de airfryer

  • Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
  • Porties: 1 hele kip, ongeveer 4 a 5 porties
  • Aantal koolhydraten:

Ingrediënten

  • 1 kip van ongeveer 1 kilo
  • ongeveer 5 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/4 tl rozemarijn
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl korianderpoeder

Bereidingswijze

Maak de kip schoon en dep het droog met keukenpapier.
Meng de olijfolie en balsamico met alle kruiden en masseer de kruidenmix op de kip.
Laat de kip 30 minuten met rust (of laat de gemarineerde kip een nachtje staan in de koelkast)

Airfry de kip 35 minuten op 160c. Draai de kip om en bak de kip nogmaals 30 minuten.

Serveer de kip met puree van bijvoorbeeld knolselderij, pastinaak en bloemkool.

 


Notities

Mochten je kruiden iets grover zijn (zoals mijn tijm en rozemarijn) is het aan te raden om alles nog even goed fijn te malen! Zo voorkom je dat de kruiden donker bakken en zorg je ervoor dat alles geleidelijk aan bakt.

Sleutelwoorden: hele, kip, oven, airfryer, koolhydraatarm, glutenvrij,

2 Comments

  1. Avatar foto

    Je geeft aan hoe lang het in de oven moet, maar het gaat over de airfryer en dat staat er dan weer niét bij…geen echt recept zo, toch?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.