Ingrediënten
- 70 g uien
- 1 teentje knoflook
- 5 g verse gember
- 400 g pompoen
- 200 zoete aardappel (koolhydraatbeperkt)
- 400 g pastinaak
- 3 tl kerrie masala
- 1 bouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- snuf peper
Topping:
- Champignons
- uien
Bereidingswijze
Snijd de ui in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Fruit de ui en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de pompoen, zoete aardappel en pastinaak in blokjes en voeg het met de rest van de ingredienten bij de ui in de pan.
Bak het enkele minuten en schenk er vervolgens water bij totdat de ingredienten net onder water staan.
Breng het aan de kook en kook het beetgaar.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg er eventueel extra water bij.
Breng het op smaak met extra kerrie of peper.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, soep, herfst, soepje, maaltijd,