Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Home made loempia’s met chilisaus

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: -

Omschrijving

Geen zin om je eigen chilisaus te maken? Deze koolhydraatarme sweet chilisaus is helemaal koolhydraatarm-proof!


Ingrediënten

  • 2 tofu vellen (te koop bij de aziatische toko. Ook wel bean curd sheets genoemd)
  • 1 kipfilet
  • 1 peen
  • 1/6 kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 4 el sojasaus
  • 3 el vissaus
  • peper
  • zout

Chilisaus


Bereidingswijze

Snijd de peen en de witte kool julienne.
Maak kip gehakt van de kipfilet in een foodprocessor en maal daar ook het sjalotje en knoflook bij fijn.
Doe vervolgens lekker veel peper bij en wat zout bij het kipgehakt.
Meng het kip gehakt samen met de julienne gesneden groenten en doe daar de sojasaus en de vissaus bij.

Laat de tofu vellen weken in een schaal met heet water om de vellen flexibel te krijgen.
Knijp daarna voorzichtig het vocht uit de vellen en knip de vellen in 4 stukken.
Leg vervolgens de kip gehakt vulling op een velletje en rol het in een loempia vorm in deze stappen:
1. Verdeel ongeveer 2 el gehakt mengsel aan het begin van het vel over de breedte maar laat de uiteinden ongeveer 2 cm vrij
2. Rol dan het gehakmengsel in het vel en vouw op 1/3 de uiteinden van het vel naar binnen en rol dan verder
Herhaal dit totdat de vellen en het gehaktmengsel op is.

Verwarm dan in een hoge pan een laagje olie.
Als de olie warm genoeg is (zet een stokje in de pan, als het om het stokje heen borrelt is het heet genoeg) doe je voorzichtig de loempia’s in de pan.
Bak het op middelhoog vuur en draai de loempia’s om zodra ze een goudbruin kleurtje hebben gekregen
Als ze klaar zijn haal je ze uit de pan en leg je de loempia’s op een bordje met keukenpapier zodat het vet kan worden opgevangen.

Chilisaus
Snijd de ui, peper en knoflook in stukjes en fruit het in een pannetje met kokosolie.
Doe daar de tomatenpuree bij samen met de poedersuikervervanger en meng alles goed samen.
Doe er de ketchup en water bij maar niet teveel water, het moet niet te waterig worden.
Pureer het grof met de staafmixer en breng heb op smaak met wat citroensap.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, loempia, loempia's, vietnamees, chili, chilisaus,