Ijzer koekjes!

Vandaag heb ik deze heerlijke ijzerkoekjes gemaakt voor de challenge. Het zijn Echte Vlaardingse koekjes en hebben stiekem iets weg van boterkoekjes. Gebakken met een ijzer in plaats van de oven! Ik heb een kniepertjes ijzer gebruikt, maar je kunt deze koekjes ook bakken in de pan of stiekem toch in de oven. Hoe dan ook zijn ze ontzettend lekker en perfect bij een kopje hete thee of koffie!

Ik heb ze gemaakt met deze bruine suikervervanger en stroopvervanger.

Meer smakelijke koek recepten vind je hier!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ijzerkoekjes!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 18 stuks
  • Aantal koolhydraten: 0.5 g khd per koekje

Omschrijving

Heb je de al eens deze stroopwafels gemaakt? Een echte aanrader!

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.



Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg tot een plak van ongeveer 5mm dik en steek er 18 koekjes uit.
(mijn koekjes uitsteekvorm wat 6 diacm)

Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin op het ijzer of in de pan. (ik heb de pan open gelaten, anders worden de ijzerkoekjes te dun in de kniepertjespan)
Laat de koekjes afkoelen zodat ze uitharden.

 

 


Notities

Heb je geen ijzer en wil je ze niet in de pan bakken? Bak de koekjes dan in de oven op 160 voor ongeveer 15 minuten goudbruin. Draai de koekjes eventueel om om ze aan beide kanten goudbruin te bakken.

En hoe lekker is het om deze koekjes te vullen met koolhydraatarme melk, puur of witte chocolade?

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, koek, koekjes, ijzer, boter, boterkoek, boterkoekjes, ijzerkoekjes, ijzerkoek

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.