Omschrijving
Heb je de al eens deze stroopwafels gemaakt? Een echte aanrader!
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- Â 90 g roomboter op kamertemperatuur
- 25 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 50 g erythritol (klik)
- 2 el kaneel
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 150 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 1 ei
- 20 g stroopvervanger (klik)
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg tot een plak van ongeveer 5mm dik en steek er 18 koekjes uit.
(mijn koekjes uitsteekvorm wat 6 diacm)
Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin op het ijzer of in de pan. (ik heb de pan open gelaten, anders worden de ijzerkoekjes te dun in de kniepertjespan)
Laat de koekjes afkoelen zodat ze uitharden.
Notities
Heb je geen ijzer en wil je ze niet in de pan bakken? Bak de koekjes dan in de oven op 160 voor ongeveer 15 minuten goudbruin. Draai de koekjes eventueel om om ze aan beide kanten goudbruin te bakken.
En hoe lekker is het om deze koekjes te vullen met koolhydraatarme melk, puur of witte chocolade?
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, koek, koekjes, ijzer, boter, boterkoek, boterkoekjes, ijzerkoekjes, ijzerkoek