Indische soto soep

Indische soto soep

Ik had nog geen idee wat ik ging eten totdat Judy op mijn facebook blog vroeg om een indische soto soep πŸ™‚
Heerlijk! Ik had er gelijk trek en zin in, bedankt voor je tip Judy!
Ik heb er een eigen twist aan gegeven, hij smaakt voortreffelijk πŸ˜€

IngrediΓ«nten 4 personen:
3khd per kom

4 kippenvleugels
1 kipfilet
1/2 ui
1 teentje knoflook
1 stengel citroengras
1 stengel selderij
1 blokje gember (1 bij 1 cm)
1 blokje laos (1 bij 1 cm)
1 bouillonblokje
snufje komijn
snufje korianderzaad
1 afgestreken el trassie garnalenpasta
1 tl sambal badjak
peper

Tip: Als je de verse citroengras (sereh), gember en laos niet vaak gebruik stop je het gewoon in de vriezer! Zo kan je het lang bewaren en haal je ze er weer uit als je ze nodig hebt πŸ™‚

Toppings:
1 stengel selderij en de blaadjes
taugΓ©
kip
1 ui
4 plakjes bacon
2 eieren
1 tl sambal badjak
scheutje kikkoman sojasaus

Bereidingswijze:
Snijd een half uitje in blokjes en fruit het in en soeppan
Pers daar het knoflookteentje bij uit en voeg de kippen toe (de kipfilet heb ik heel gehouden)
Voeg vervolgens alle kruiden inclusief de sambal badjak en de trassie bij de kip en bak de kip totdat ze lichtbruin zijn geworden
Voeg er dan een ruime hoeveelheid water bij (ongeveer 2liter) met het bouillonblokje, 1/2 stengel selderij en leg een knoop in de citroengras en doe dit bij de kip
Na drie kwartier tot een uur haal je de kip uit de pan en haal je het vel van de kip. Het vlees gebruik je voor de toppings

Kook de eieren voor 6 minuten op een hoog vuurtje (het water moet al koken) en snijd ze door de helft
Bak vervolgens de uitjes en de bacon en doe ze in een apart bakje
Was de tauge en doe dit ook in een bakje, samen met gesneden selderij en de lenteui
Maak het sausje door de sambal en sojasaus te mengen

Schep dan de soep in een kom en plaats alle topping bakjes op tafel
Nu is het een kwestie van gezellig genieten van de soep en toppings!

Simpel, lekker en gezellig πŸ˜€

Eet smakelijk! πŸ™‚

2 Reacties

  1. Hallo Oanh.
    Waarom kippenvleugels Γ©n kipfilet.
    Geeft het dat gerecht dan een andere smaak!

Laat een reactie achter op Anneke Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*