Ingrediënten
- 300 g geraspte kaasfondue kaas (Bij een kaasboer of zelf raspen van gruyère, emmentaler, Goudse- of boerenkaas)
- 1 knoflook teentje
- 2 tl citroensap
- 1 kopjes droge witte wijn
- 1 tl xanthaangom (klik)
Suggesties voor bijgerechten:
- koolhydraatarm afbakbrood (klik)
- Parmaham
- augurkjes
- zilveruitjes
- broccoli
- witlof
- champignons
- paprika
- bloemkool
Bereidingswijze
Rasp de kaas en strooi de xanthaangom erover om te coaten en zet het apart.
Wrijf het teentje knoflook over de binnenkant van de fonduepan.
Verhit de wijn en het citroensap op een medium-laag vuur in de fonduepan.
Voeg dan langzaam kleine handvol kaas toe zodra de wijn begint te borrelen en roer de kaas erdoor tot alles is opgenomen en het mengsel glad en romig is.
Herhaal dit totdat alle kaas mooi is gesmolten.
Serveer de kaasfondue met je favoriete bijgerechtjes.
Sleutelwoorden: kaas, fondue, kaasfondue, Zwitsers, koolhydraatarm, keto, low carb, kerst,