Kantkoek

Eerder postte ik het recept van deze kruidkoek. Het recept van de kantkoek is eigenlijk hetzelfde, alleen zijn het de randjes die afgesneden zijn van de kruidkoek. Dat wordt gedaan voor recht afgesneden ontbijtkoek bijvoorbeeld.. Ik begrijp dat het zonde is om weg te gooien want het is zooo ongelooflijk lekker! Harde, krokante korstjes zijn het ongeveer met een zachte binnenkant van een soort cake… Net zoiets als stroopwafel kruimels.. Ook te lekker om weg te gooien! Heb je trouwens deze koolhydraatarme stroopwafels al gezien?

De randjes afgesneden van de kruidkoek

Ik heb de kruidkoek bakken met deze bakvorm.

Klik hier voor meer speculaas recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 6 & 7 tijdelijk voor €15,- zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kantkoek

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 7 plakken
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per plak

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel even rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de kruidkoek 35-40 minuten goudbruin in de oven.
Laat het goed afkoelen en snijd de randjes van de kruidkoek in heerlijke plakjes kantkoek.

 


Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb,, kruidkoek, cake, keto, glutenvrij, Groningse, ontbijtkoek, kantkoek,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.