Ingrediënten
- 45 g gesmolten roomboter
- 120 g amandelmeel (klik)
- 50 g eiwitpoeder (klik hier)
- 150 g stroopvervanger (klik hier)
- 3 eieren
- 2 el kaneel
- 1,5 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel even rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de kruidkoek 35-40 minuten goudbruin in de oven.
Laat het goed afkoelen en snijd de randjes van de kruidkoek in heerlijke plakjes kantkoek.
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb,, kruidkoek, cake, keto, glutenvrij, Groningse, ontbijtkoek, kantkoek,