Vanmiddag heb ik deze kerstkoekjes gemaakt zodat we een heerlijk koekje kunnen opsmikkelen bij de thee! We gaan ze samen nog allemaal versieren en komen zo langzaam in de kerst sferen. De kerstlunch op school is alweer achter de rug en er volgt nog een kerst toneelstuk. Zo leuk en schattig allemaal, heel veel zin in! Deze koekjes zijn makkelijk om te maken en lekker met allerlei smaakjes. Kaneel, koekkruiden of gewoon lekker vertrouwd met vanille.
Ik heb deze uitstekers gebruikt en deze decoreer spuitzak om de koekjes mooi te versieren.
Klik hier voor meer cake recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten. (Nog maar even in de aanbieding!)
PrintKerstkoekjes
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 12 koekjes
- Aantal koolhydraten: 0,5 g khd per koekje
Ingrediënten
Koekjesdeeg
- 50 g roomboter
- 100 g amandelmeel (klik)
- 50 g erythritol (klik)
- vanille-extract (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 35 g roomkaas
- snufje zout
Optioneel:
Bereidingswijze
Snijd de boter in blokjes.
Meng de boter met amandelmeel, erythritol, vanille, xanthaangom, zout en roomkaas tot een stevig deeg, verpak het in vershoudfolie en leg het een kwartier in de vriezer.
Maak ondertussen de glazuur door de erythritol fijn te malen tot poeder en te mengen met een paar druppels water en kleurstof.
Gebruik verschillende bakjes met glazuur en druppel daar afzonderlijk de kleurstof in.
Gebruik eventueel dit decoreer spuitzakje om de koekjes preciezer te decoreren.
Verwarm de oven op 160c.
Rol het deeg uit en steek koekjes uit het deeg met de uitstekers.
Bak de koekjes ongeveer 12-15 minuten.
Laat de koekjes goed afkoelen zodat ze kunnen uitharden.
Versier de koekjes met glazuur.
Sleutelwoorden: koek, koekjes, glutenvrij, koolhydraatarm, koolhydraatarme, kerst, zand, zandkoekjes, kerstkoekjes,