Gisteren heb ik deze Keto bao buns gemaakt! Je ziet ze steeds meer op lunchkaart bij restaurantjes, heerlijk gevuld met allerlei verschillende smaakvolle belegjes. Gemarineerd spek, biefstuk, pulled pork.. Allemaal zo lekker! Alleen zitten er in de bao buns veel koolhydraten, maar met dit recept kun je er keto van genieten. Met maar 1,5 g khd per bao bun maak je lekker zelf je favoriete belegde bao buns! Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken, wel is het handig om een stoom mandje te hebben! Ik heb de bao buns belegd met deze nieuwe koolhydraatarme spicy mayo saus, gemarineerde karbonade, maar met spek is het ook erg lekker! Hier kun je meer overheerlijke Aziatische gerechtjes vinden!
De eidooiers gebruik je niet in dit recept. Weggooien is zonde, dus gebruik de eidooiers dan voor deze keto vla of deze heerlijke creme brulee!
Klik hier voor meer broodjes recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (boek 6 & 7 staan nog tijdelijk in een combinatie aanbieding!)
Print
Keto bao buns
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 4 stuks
- Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per stuk
Ingrediënten
Bao buns:
- 3 eiwitten (de dooiers gebruik je niet)
- 10 g erythritol (webshop)
- 40 g kokosmeel (webshop)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (webshop)
- 1/4 tl xanthaangom (webshop)
- snufje zout
- 10 ml olijfolie
Gemarineerde karbonade of speklap
- 1 karbonade of speklap
- 1/4 blokje kippenbouillonpoeder
- klein stukje gember geraspt
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 1/2 el bruine suikervervanger (webshop)
- 1 el stroopvervanger gold (webshop)
- 1 el sojasaus
- 1 el hoisinsaus
- snufje peper
- snufje zout
Saus:
Bereidingswijze
Bao buns
Mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de rest van de ingrediënten door de stijfgeklopte eiwitten tot een bol deeg.
Maak 4 bolletjes van het deeg en druk ze plat (een beetje langwerpig).
Vouw de platte deeg stukjes dubbel met een stukje bakpapier ertussen.
Stoom de bao buns 30 minuten in een stoommandje.
Gemarineerd spek
Marineer de spek met de ingredienten voor de marinade en laat (het liefst een nacht) 1 uur in de koelkast liggen.
Bak de speklappen goudbruin in de pan.
Snijd de speklappen in plakken en beleg de bao buns met de spicy mayo saus, in plakjes gesneden spek, komkommer, koriander, lente ui en eventueel verse chili.
Sleutelwoorden: bao, baobao, baopao, keto, pao, glutenvrij, koolhydraatarm, low carb,
Lekker en makkelijk