Deze overheerlijke chocoladecake is koolhydraatarm, keto proof én helemaal glutenvrij! Hij is lekker zacht, smeuïg en rijk van smaak… Mega lekker, en dat terwijl je gewoon binnen je doelen blijft. En het beste van alles? Hij is super makkelijk te maken en je kan toch heerlijk genieten!
De chocoladecake is perfect als dessert, bij de koffie of als verwenmomentje tussendoor. Maar je bent gewaarschuwd, hij is gevaarlijk lekker!
Ik heb de chocoladecake gebakken met deze hoogwaardige hoge cake en brood bakvorm.
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (boek 6 & 7 staan nog tijdelijk in een combinatie aanbieding!)
Print
Chocoladecake
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 7 plakjes
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per plakje
Ingrediënten
Chocoladecake:
- 4 eieren
- 75 g erythritol (webshop)
- 3 tl vanille-extract (webshop)
- 150 g amandelmeel (webshop)
- 20 g eiwitpoeder cacao (webshop)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (webshop)
- 20 g cacaopoeder (webshop)
- 100 g roomkaas
- snufje zout
Topping:
- 10 g cacaopoeder (webshop)
- 30 g roomkaas
- 30 g roomboter (kamertemperatuur)
- 40 g poedersuikervervanger (webshop)
- 1 tl vanille-extract (webshop)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160.
Meng alle ingrediënten tot een egaal beslag en schep het in de bakvorm.
Bak de chocoladecake 40-45 gaar in de oven.
Laat de chocoladecake afkoelen.
Maak de topping door alle ingrediënten te mixen tot een luchtig mengsel.
Verdeel de cake met het mengsel en spuit en versier de cake met mooie toefjes met behulp van een spuitzak.
Notities
De chocoladecake is in te vriezen! Snijd de cake in plakjes en maak de topping dan apart.
Sleutelwoorden: chocolade, chocoladecake, cake, koolhydraatarm, glutenvrij, keto,
Kan je ook gewoon eiwit poeder nemen en dan los cacao erbij doen?
Een overheerlijke en super makkelijk te maken chocoladecake!
Eigenlijk zoals alle Oanh’s recepten.
Ik heb het eiwitpoeder uit de webshop vermengt met wat cacaopoeder, ging prima.
★★★★★
Verrukkelijk recept! Ik heb ervoor gekozen om de cake door te snijden en de topping ertussen te smeren. Goed in te vriezen!