Gisteren maakte ik deze heerlijke kip kokos. Hij is heerlijk van smaak en verrukkelijk met allerlei groenten! Vanmiddag heb ik nog heerlijk een bordje voor de lunch over. Ik kook er nog even een broccoli bij voor extra groenten.. Heerlijk! Het gerecht is makkelijk om te maken en het allerlekkerst met bijvoorbeeld rijst van groenten of deze koolhydraatarme nasi.
Ik heb een hoop heerlijke kruiden gebruikt. Mijn georganiseerde kruidenla met deze super handige kruidenpotjes (nu in de aanbieding) maakt het voor mij extra leuk en overzichtelijk om de lekkerste kruidencombi’s te maken!
Klik hier voor meer smakelijke recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKip kokos
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3 porties
- Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie
Ingrediënten
- 200 g sperziebonen
- 25 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kipfilet
- 1 el kerrie masala
- 1 tl kurkuma
- verse gember ongeveer duim grootte
- 1 stengel citroengras
- 1 laurierblaadje
- 200 g tomaten
- 200 g courgette
- 250 ml kokosmelk
- 1/2 bouillonblokje
- peper
- zout
- verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de sperzieboontjes in stukjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kipfilet in blokjes en fruit het met de uitjes en knoflook in een pan met een scheutje boter of olie.
Voeg de kruiden, gember en citroengras toe en bak het enkele minuten.
Snijd ondertussen de tomaten en courgette in blokken en voeg het met de rest van de ingrediënten bij de kip in de pan.
Schep de sperziebonen bij het geheel in de pan en laat de kip kokos pruttelen totdat de kip mals is gebakken.
Garneer de kip kokos met verse koriander.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, lowcarb, kip, kokos, curry, Thais,
Deel, tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!