Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip kokos

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen
  • 25 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 el kerrie masala
  • 1 tl kurkuma
  • verse gember ongeveer duim grootte
  • 1 stengel citroengras
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g tomaten
  • 200 g courgette
  • 250 ml kokosmelk
  • 1/2 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • verse koriander

Bereidingswijze

Snijd de sperzieboontjes in stukjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kipfilet in blokjes en fruit het met de uitjes en knoflook in een pan met een scheutje boter of olie.
Voeg de kruiden, gember en citroengras toe en bak het enkele minuten.
Snijd ondertussen de tomaten en courgette in blokken en voeg het met de rest van de ingrediënten bij de kip in de pan.
Schep de sperziebonen bij het geheel in de pan en laat de kip kokos pruttelen totdat de kip mals is gebakken.
Garneer de kip kokos met verse koriander.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, lowcarb, kip, kokos, curry, Thais,