Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 1 afgestreken el ras el hanout
- 1 teentje knoflook
- 2 cm blokje verse gember
- 50 g uien
- 150 g peen
- 3 el olijfolie
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 300 g knolselderij
- 125 g champignons
- 50 g doperwten (optioneel, koolhydraatbeperkt)
Bereidingswijze
Marineer de kippenpoten met ras el hanout en een el olijfolie (het liefst minimaal een uur of een nacht in de koelkast).
Kneus het teentje knoflook, schil de verse gember, snipper het uitje en snijd de peen in grove stukken.
Schenk de olijfolie in de tajine en doe de knoflook, gember, ui en peen erbij gevolgd door de kruiden.
Schil de knolselderij en snijd het in blokje, de champignons in vieren en leg de kippenbouten samen met de gesneden groenten in de tajine. Voeg (als je koolhydraatbeperkt eet) de doperwten toe en bak het geheel enkele minuten op hoog vuur.
Draai het vuur zacht, zet de deksel op de tajine en laat het gerecht op het lage vuurtje doorpruttelen tot de kip heerlijk mals is geworden.
Strooi er tot slot wat heerlijke verse koriander over.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kip, groenten, tajine, stoofpot,