Kip pasteitjes

Ik heb vanmiddag deze verrukkelijke kip pasteitjes gemaakt. Ze zijn heerlijk geworden en best goed gelukt! Je kunt de pasteitjes vullen met allerlei lekkere vullingen, kip kerrie, vegetarisch met paddenstoelen of bijvoorbeeld tofu.. Het kan allemaal, want dit recept is een perfecte basis voor allerlei lekkere vullingen! Ik heb deze pasteitjes gevuld met kipgehakt en heb er een Aziatische twist aan gegeven. Heerlijk als lunch en je kan ze prima invriezen!

Klik hier voor Mexicaanse pasteitjes, empanadas!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip pasteitjes

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 5 stuks
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per stuk

Ingrediënten

Deeg:

Vulling:

  • 10 g ui
  • 1 teentje knoflook 
  • 25 g wortel
  • 150 g kipgehakt
  • 20 g doperwten
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1/4 blokje bouillonblokje
  • snuf peper
  • 1 eidooier (over de pasteitjes strijken)

Bereidingswijze

Smelt de geraspte mozzarella met de roomkaas in een pannetje.
Meng de gesmolten kaas met de amandelmeel, xanthaangom, zout en de eidooier tot een deeg.
Leg het tussen een vel bakpapier en rol het tot een groot plak.
Snijd er 5 vierkantjes uit ter grootte van de reguliere bladerdeeg vellen.
Verwarm de oven op 160c.

Maak ondertussen de vulling door de ui, knoflook en wortel fijn te snijden.
Rul het kipgehakt samen met de ui en knoflook in een pan met een scheutje olie.
Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de eidooier) en bak het geheel totdat het gehakt gaar is gebakken.
Schep de vulling op de plakjes deeg en vouw het dicht.
Herhaal dit bij de andere plakjes deeg en strijk de pasteitjes met behulp van deze bakkwast met een eidooier.
Bak de pasteitjes 20 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, kip, pastei, pasteitjes

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.