Ik heb vanmiddag deze verrukkelijke kip pasteitjes gemaakt. Ze zijn heerlijk geworden en best goed gelukt! Je kunt de pasteitjes vullen met allerlei lekkere vullingen, kip kerrie, vegetarisch met paddenstoelen of bijvoorbeeld tofu.. Het kan allemaal, want dit recept is een perfecte basis voor allerlei lekkere vullingen! Ik heb deze pasteitjes gevuld met kipgehakt en heb er een Aziatische twist aan gegeven. Heerlijk als lunch en je kan ze prima invriezen!
Klik hier voor Mexicaanse pasteitjes, empanadas!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Kip pasteitjes
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 5 stuks
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per stuk
Ingrediënten
Deeg:
- 150 g geraspte mozzarella
- 40 g roomkaas
- 100 g amandelmeel (klik)
- 1 eidooier
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- snufje zout
Vulling:
- 10 g ui
- 1 teentje knoflook
- 25 g wortel
- 150 g kipgehakt
- 20 g doperwten
- 2 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 1/4 blokje bouillonblokje
- snuf peper
- 1 eidooier (over de pasteitjes strijken)
Bereidingswijze
Smelt de geraspte mozzarella met de roomkaas in een pannetje.
Meng de gesmolten kaas met de amandelmeel, xanthaangom, zout en de eidooier tot een deeg.
Leg het tussen een vel bakpapier en rol het tot een groot plak.
Snijd er 5 vierkantjes uit ter grootte van de reguliere bladerdeeg vellen.
Verwarm de oven op 160c.
Maak ondertussen de vulling door de ui, knoflook en wortel fijn te snijden.
Rul het kipgehakt samen met de ui en knoflook in een pan met een scheutje olie.
Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de eidooier) en bak het geheel totdat het gehakt gaar is gebakken.
Schep de vulling op de plakjes deeg en vouw het dicht.
Herhaal dit bij de andere plakjes deeg en strijk de pasteitjes met behulp van deze bakkwast met een eidooier.
Bak de pasteitjes 20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, kip, pastei, pasteitjes