Kip Tandoori

Vanavond eten wij kip tandoori! Een van de favoriete recepten van Tom van vroeger die hij met een zakje of een pakje maakte. Maar dat doen we nu natuurlijk anders en op z’n gezonds! Ik heb er een vleug kokos aan gegeven door er in plaats van crème fraiche kokosmelk aan toe te voegen. Er gaan veel heerlijke kruiden in, en bij dit soort gerechten ben ik elke keer nog steeds zo blij met deze kruidenpotjes! In 1 oogopslag heb ik totale overzicht van alle kruiden. Dat maakt het koken een stuk gemakkelijker.

Je kunt de kip tandoori aanvullen met allerlei groenten. Bak er bijvoorbeeld wortel, champignons, paprika en als je koolhydraatbeperkt eet zijn boontjes er ook heerlijk bij. Een beetje tomatenpuree bij de saus is ook erg lekker!

De mannen eten kip tandoori met rijst en ik maak het met rijst van groenten. Ik rasp de groenten die wij nog hebben in een handomdraai met deze trommelrasp. Ik denk dat het vanavond een mix gaat worden van broccoli, courgette en wortel.

Klik hier voor meer kip recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (de boeken 2 t/m 7 zijn tijdelijk in afgeprijsd!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip Tandoori

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per portie

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g ui
  • 400 gram kipfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 blokje verse gember
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 1 kneepjes citroensap
  • verse koriander

Bereidingswijze

Snij het knoflookje fijn en snipper de ui.
Fruit het in een pan met een scheutje olie.
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg het in de pan.
Voeg alle kruiden en de verse gember toe en bak het enkele minuten.
Schenk na ongeveer 5 minuten de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het pruttelen totdat de kip gaar is gekookt.
Voeg eventueel nog een beetje citroensap toe.
Garneer de kip Tandoori met verse koriander.


Sleutelwoorden: kip, tandoori, koolhydraatarm, keto, low carb,

Deel, Tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

2 Comments

  1. Avatar foto

    Dit recept al vaker gemaakt, vind hem heerlijk en erg makkelijk te maken.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.