Ingrediënten
- 50 g uien
- 1 teentje knoflook
- 175 g peen
- 800 g kippendijen
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/8 tl oregano
- 1/8 tl tijm
- 1/8 tl rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 400 g tomatenblokjes uit blik
Bereidingswijze
Snijd het uitje en het knoflookteentje fijn en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd de peen in kleine blokjes en voeg het bij de ui en knoflook in de pan.
Bak het enkele minuten en voeg daarna de kippendijen en kruiden toe.
Braad de kip aan beiden kanten gaar en voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg naar wens champignons, pompoen blokjes, pastinaak, knolselderij of andere lekkere groenten toe.
Stoof de kippendijen 6a7 uur op low.
Notities
Serveer de kippendijen met een puree van knolselderij, pastinaak, pompoen, bloemkool of bijvoorbeeld broccoli.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slowcooker, kippendijen,