Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip uit de slowcooker!

  • Bereidingstijd: 6 uur en 20 minuten
  • Porties: 5 porties
  • Aantal koolhydraten: 6 g khd per portie (exclusief de puree)

Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 175 g peen
  • 800 g kippendijen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1/8 tl oregano
  • 1/8 tl tijm
  • 1/8 tl rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik

Bereidingswijze

Snijd het uitje en het knoflookteentje fijn en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd de peen in kleine blokjes en voeg het bij de ui en knoflook in de pan.
Bak het enkele minuten en voeg daarna de kippendijen en kruiden toe.
Braad de kip aan beiden kanten gaar en voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg naar wens champignons, pompoen blokjes, pastinaak, knolselderij of andere lekkere groenten toe.
Stoof de kippendijen 6a7 uur op low.


Notities

Serveer de kippendijen met een puree van knolselderij, pastinaak, pompoen, bloemkool of bijvoorbeeld broccoli.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slowcooker, kippendijen,