Omschrijving
Ik heb de taart in deze springvorm gebakken.
Ingrediënten
- 175 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit
- 100 g gesmolten roomboter
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 el cacaopoeder
Vulling:
- 500 g roomkaas
- 100 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 3a4 el oploskoffie poeder
- 125 g sour cream
- 4 eieren
Garnering:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm en bak de bodem 25 minuten in de oven en laat de bodem na afloop afkoelen.
Maak in de ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de sukrin, vanille, oploskoffie en sour cream en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix het mengsel ongeveer 3 minuten.
Verdeel de vulling over de bodem.
Wikkel aluminiumfolie om de springvorm heen (zodat er geen water bij kan komen) en leg de springvorm op een bakplaat.
Schenk ongeveer 1 cm water in de bakplaat naast de springvorm (het water zorgt ervoor dat de cheesecake niet barst) en bak de cheesecake 1 uur in de oven en laat het na afloop afkoelen.
Laat de cheesecake vervolgens minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart met frambozen, poedersuikervervanger en geschaafde witte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, koffie, cheesecake, taart,