Eerder heb ik mezelf en de mannen op deze glutenvrije, koolhydraatarme en suikervrije scones getrakteerd! Ze zijn perfect van smaak en niet alleen lekker als verwen ontbijtje, maar ook gewoon als tussendoortje!
De kokos en blauwe bessen zijn ze niet alleen een heerlijke combinatie, maar ook een absolute aanrader voor de mensen die niet van amandelmeel houden en ook nog eens mega makkelijk om te maken. Je kunt een grote batch maken voor in de vriezer, ideaal om een voorraadje van te maken. Ik vind ze uit de vriezer het allerlekkerst als ze nog even kort in de oven of airfryer opgewarmd zijn!
Ik heb deze BPA-vrije bakvorm gebuikt.
Klik hier voor meer scones en muffin recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn nog even als combi deal afgeprijsd!)
Print
Kokos blauwe bessen scones
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 6 stuks
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per stuk
Ingrediënten
- 2 eieren
- 130 ml romige kokosmelk
- 65 g bruine suikervervanger (webshop)
- 55 g kokosmeel (webshop)
- 10 g eiwitpoeder (webshop)
- 35 g geraspte kokos (webshop)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (webshop)
- snufje zout
- 2 tl vanille-extract (webshop)
- 85 g blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten tot een egaal mengsel en verdeel het over 6 vormpjes.
Bak de scones 30-35 gaar in de oven.
Sleutelwoorden: scones, muffins, cupcakes, koolhydraatarm, low carb, keto, glutenvrij, suikervrij, kokosmeel, kokos, blauwe bessen,