Kokos citroenkwarktaart

Ben je op zoek naar een frisse, luchtige én makkelijke taart die perfect past binnen een koolhydraatarme of keto levensstijl? Dan is deze citroen-kokos kwarktaart echt iets voor jou! Hij is niet alleen glutenvrij, maar ook volledig zonder amandelmeel, ideaal voor wie daar niet zo gek op is.

De zachte cakebodem is gemaakt van kokosmeel en kokosrasp, wat zorgt voor een subtiele kokossmaak en fijne textuur. Daarbovenop komt een romige kwarkvulling met frisse citroen en vanille, gezoet met erythritol en stevig gemaakt met rundergelatine. Het resultaat? Een heerlijk lichte taart met een perfecte balans tussen fris en romig!

Deze taart is:

  • Glutenvrij & amandelmeelvrij
  • Vol van kokos en citroen
  • Makkelijk te maken
  • Ideaal als zomerse traktatie of keto-dessert

Serveer hem gekoeld, dan is ie natuurlijk het allerlekkerst!

Ik heb de kwarktaart gebakken met deze keramische springvorm.

Klik hier voor meer zoete recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (boek 6 & 7 staan nog tijdelijk in een combinatie aanbieding!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos citroenkwarktaart

  • Bereidingstijd: 45 minuten + 4 uur opstijven
  • Porties: 12 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per punt


Bereidingswijze

Cakebodem:

Verwarm de oven op 160c hetelucht.
Klop de eieren, kokosmelk, erythritol en vanille-extract luchtig in een kom.
Voeg het kokosmeel, kokosrasp, wijnsteenbakpoeder en een snufje zout toe en meng goed tot een beslag.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Giet het beslag in de vorm en strijk glad.
Bak de bodem in 25 minuten gaar en goudbruin in de oven en laat het volledig afkoelen.

Kwarkvulling:

Meng in een kom de kwark, slagroom, citroensap, erythritol en vanille-extract tot een glad mengsel.
Doe de 8 g gelatinepoeder in een klein kommetje en voeg 40 ml koud water toe en laat het 5–10 minuten staan.
Verwarm het gelatinemengsel zachtjes tot het volledig is opgelost. Niet laten koken!
Roer 2 eetlepels van het kwarkmengsel door de warme gelatine, en voeg dan dit mengsel toe aan de rest van de kwarkvulling. Meng goed door.
Giet de vulling op de afgekoelde cakebodem en strijk glad.

Zet de taart minimaal 4 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.

Garneer eventueel met extra plakjes citroen, kokosrasp, citroenrasp of vers fruit naar wens.


Notities

Wil je de taart invriezen? Snijd het dan in puntjes!

Sleutelwoorden: citroen, kwark, kokos, kwarktaart, taart, glutenvrij, low carb, lowcarb, keto, suikervrij,

2 Comments

  1. Avatar foto

    hoe ga ik te werk als ik gelatineblaadjes wil gebruiken i.p.v. het poeder?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.