Kokos garnalen masalasoep!

Deze week heb ik een heerlijke soep gemaakt voor de challenge! Het is een eenvoudige soep, en tegelijkertijd ontzettend smaakvol. Het heeft een vleugje Azië en is een ideaal recept waar je ook perfect andere vissoorten voor kan gebruiken. Ik heb garnalen gebruikt, maar kabeljauw en zelfs zalm is er heerlijk bij!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos garnalen masalasoep!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 6.8 g khd per portie

Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 2 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 20 g verse gember
  • 1 el gele curry kruiden
  • 1 kaneelstokje
  • 1 visbouillonblokje
  • 75 g flespompoen
  • 100 g champignons
  • 400 ml romige kokosmelk
  • 10 garnalen
  • 75 g tommies
  • Garnering: Verse koriander


Bereidingswijze

Snijd de ui in kleine blokjes en fruit het met kokosolie in een soeppan.
Kneus het knoflookteentje, leg een knoop in het citroengras, schil de gember en voeg het met de kerrie, het kaneelstokje en bouillonblokje in de pan.
Schil ondertussen de pompoen en verwijder eventueel de pitten.
Snijd de pompoen en champignons in stukken en voeg het met de kokosmelk in de pan.
Kook de pompoen beetgaar en voeg in de laatste 5 minuten de garnalen en Tommies toe.
Schep de soep op garneer tot slot het met koriander.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soep, kokos, thais, kerrie, garnalen,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Hallo Oanh
    Allereerst ben ik een superfan van jou!
    Je recepten zijn allemaal makkelijk en lekker.
    Ik ben nu de kokos garnalen masalasoep aan het maken.Mijn vraag is gaat er alleen aan vocht kokosmelk in?
    Groetjes Jacqueline

Laat een antwoord achter aan Jacqueline Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.