Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos garnalen masalasoep!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 6.8 g khd per portie

Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 2 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 20 g verse gember
  • 1 el gele curry kruiden
  • 1 kaneelstokje
  • 1 visbouillonblokje
  • 75 g flespompoen
  • 100 g champignons
  • 400 ml romige kokosmelk
  • 10 garnalen
  • 75 g tommies
  • Garnering: Verse koriander


Bereidingswijze

Snijd de ui in kleine blokjes en fruit het met kokosolie in een soeppan.
Kneus het knoflookteentje, leg een knoop in het citroengras, schil de gember en voeg het met de kerrie, het kaneelstokje en bouillonblokje in de pan.
Schil ondertussen de pompoen en verwijder eventueel de pitten.
Snijd de pompoen en champignons in stukken en voeg het met de kokosmelk in de pan.
Kook de pompoen beetgaar en voeg in de laatste 5 minuten de garnalen en Tommies toe.
Schep de soep op garneer tot slot het met koriander.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soep, kokos, thais, kerrie, garnalen,