Kokos pistache cake

Kokosliefhebbers opgelet! Vandaag heb ik een heerlijk recept gemaakt, en helemaal zonder amandelmeel! In plaats daarvan gebruikte ik kokosmeel, een fantastisch alternatief dat je baksels nét dat beetje extra geeft. Ik krijg vaak de vraag of je amandelmeel 1:1 kunt vervangen door kokosmeel. Helaas werkt dat niet zo makkelijk: kokosmeel neemt namelijk veel meer vocht op, dus als je dat zomaar vervangt wordt je baksel erg droog.

Maar… niet met dit recept! Deze kokoscake is heerlijk zacht, luchtig en perfect in structuur én smaak. En dan die topping: gesmolten witte chocolade met pistache is pure verwennerij!

Tip: Voeg wat pistachenootjes toe aan het beslag voor een lekkere bite. Een feestje op je bord én in je mond!

Ik heb de cake gebakken met deze hoogwaardige hoge cake en brood bakvorm.

Klik hier voor meer zoete recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (boek 6 & 7 staan nog tijdelijk in een combinatie aanbieding!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos pistache cake

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 7 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 4,4 g khd per plakje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170.
Mix de eieren, kokosmelk, erythritol en vanille luchtig voor ongeveer een minuut.
Meng de kokosmeel, kokosrasp, wijnsteenbakpoeder en zout tot een egaal beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake 45-50 minuten goudbruin in de oven.

Laat de cake 30 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna op een afkoelrek.

Smelt de chocolade au bain-marie en smeer de gesmolten chocolade over de cake.
Strooi de gehakte pistache erover.


Sleutelwoorden: kokos, kokosmeel, cake, pistache, koolhydraatarm, glutenvrij, kokoscake,

One Comment

  1. Avatar foto

    Hoi hoi,
    Wat bedoel je met romige kokosmelk?
    Gewone drinkbare kokosmelk of de blikjes kokosmelk?

    Alvast bedankt
    Natascha

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.