Ingrediënten
Cake:
- 4 eieren
- 240 ml romige kokosmelk
- 90 g erythritol (webshop)
- 3 tl vanille-extract (webshop)
- 85 g kokosmeel (webshop)
- 45 g kokosrasp (webshop)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (webshop)
- snufje zout
- optioneel: citroenrasp
Topping:
- 50 g koolhydraatarme witte chocolade (webshop)
- 20 g gehakte pistachenoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170.
Mix de eieren, kokosmelk, erythritol en vanille luchtig voor ongeveer een minuut.
Meng de kokosmeel, kokosrasp, wijnsteenbakpoeder en zout tot een egaal beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake 45-50 minuten goudbruin in de oven.
Laat de cake 30 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna op een afkoelrek.
Smelt de chocolade au bain-marie en smeer de gesmolten chocolade over de cake.
Strooi de gehakte pistache erover.
Sleutelwoorden: kokos, kokosmeel, cake, pistache, koolhydraatarm, glutenvrij, kokoscake,