Regelmatig lees ik dat er mensen behoefte hebben naar recepten zonder amandelmeel omdat die er niet zo van houden. Deze koekjes heb ik gemaakt met kokosmeel en hopelijk zijn jullie er blij mee als ik! Ze zijn een beetje rossig, hebben en lekkere bite en zijn erg makkelijk om te maken. Ik denk dat het ook heerlijk is als taartbodem! In plaats van vanille kun je natuurlijk ook kiezen voor speculaaskruiden of bijvoorbeeld kaneel, en als je er helemaal een feestje van wilt maken kun je er wat koolhydraatarme chocolade of gesmolten witte chocolade overheen drizzlen!
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKokoskoekjes
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 7 koekjes
- Aantal koolhydraten: 1,2 g khd per koekje
Ingrediënten
- 1 eiwit van een ei
- snufje zout
- 75 g kokosrasp
- 15 g kokosmeel (klik)
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 15 g erythritol (klik)
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en meng het met alle ingrediënten tot een mooi deeg.
Maak 7 koekjes van het deeg en bak de kokoskoekjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kokos, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, koolhydraatarme, glutenvrije, vanille,
Deel, tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!