De Challenge van deze week is ijskoffie geworden!!! En daarbij hoort natuurlijk ook echte ijs, dus zijn het er eigenlijk twee! Ik heb gisteren het ijs gemaakt en vandaag de ijskoffie en het is heeeerlijk! Je kan er makkelijk een eigen twist aan geven en je hebt er geen ijsmachine bij nodig.
Probeer bijvoorbeeld cacaopoeder, kaneel, fijngehakte chocolade of gepureerd fruit. Allemaal zo lekker!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarm en glutenvrije koffie/mokka ijs!
- Bereidingstijd: 3,5 uur
- Porties: 3 bolletjes = 1 persoon
- Aantal koolhydraten: 3 g khd
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 100 ml ongezoete amandelmelk (of kokosmelk, wat je lekker vindt)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1 zakje oplos espresso
- 3 eidooiers
- 20 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Schenk de slagroom, melk, vanille en oplospoeder in een pan en warm het op maar laat het niet koken. Roer regelmatig totdat het zachtjes pruttelt.
Mix de eidooiers met de erythritol voor ongeveer 1,5 minuut.
Giet de helft van het slagroommengsel bij de eidooiers en meng het met een garde. Giet het eidooier mengsel weer bij de rest van het melkmengsel in de pan en zet het pannetje op middelmatig vuur.
Blijf roeren tot het mengsel wat indikt, voor ongeveer 5 minuten, maar laat het niet koken.
Draai het vuur vervolgens uit en laat het afkoelen.
Schenk het mengsel in een bak en laat het minimaal 3 uur in de vriezer staan. Roer ongeveer na 45 minuten en blijf dit herhalen tot alles mooi romig bevroren is, maar niet knoeter hard. (het roeren helpt dat het geen missies stuk ijs wordt.)
Schep het ijs in een bakje en doe er eventueel nog een toefje slagroom op!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, mokka, bolletjes, ijsjes, koffie
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
In je beschrijving staan eiwitten vermeld maar in het recept niet.
Gebruik je de eiwitten wel of niet?
Dank voor het lekkere recept, als ik van vakantie terug ben ga ik het maken en dan eens kijken of ik er ook ijskoffie van maken kan.
Groetjes Jeanet
Alleen eidooiers in dit recept! 🤗
Kan ik dit ijs wat me heerlijk lijkt ook in me ijsmachine maken?
Ha Oahn, het lijkt me weer een heerlijk recept!
Welke oplos espresso gebruik je?
Groetjes,
Ineke
Hoi Ineke, ik gebruik gewoon deze! 🤗 https://www.ah.nl/producten/product/wi1706/nescafe-espresso
Thanks!🤗
er staat eidooiers geen eiwitten of het is inmiddels al aangepast :p
Het is aangepast! 🤗
En dit is toch meer dan drie bolletjes
Nee hoor 😋
Wat voor kokosmelk gebruik je hiervoor?
Ongezoete! 🤗
Ik wil geen espresso oploskoffie gebruiken, maar bijvoorbeeld cacao. Hoeveel gram (of eetlepels) heb ik dan nodig?
Ik denk dat 1 volle el wel genoeg is! 🤗
Het lukt me toch niet om het ijs goed te krijgen. Dit keer had ik het geprobeerd met verse aardbeien (waarvan ik ook geen idee had hoeveel ik moest gebruiken. Ik had 4 x zo grote portie gemaakt en daarvoor 500 gram gepureerde aardbeien gebruikt.). De smaak is prima, maar na alle keren roeren na steeds 45 minuten bleef het te zacht. Nu na een nacht zonder roeren in de vriezer is het een keiharde bonk ijs geworden. Mijn vraag: hoeveel aardbeien gebruik je per portie en hoe krijg ik het ijs wat dikker?
Kun je dit ook in de ijsmachine maken en kan het met soyamelk?
Hebben anderen dit inmiddels uitgeprobeerd? Zie mijn vorige bericht. Bij mij blijft het ijs te zacht en ik wil heel graag weten hoeveel gram aardbeien ik nodig heb
Kan dit ook in de ijsmachine gemaakt worden?
Dit is het tweede ijsrecept dat ik heb gemaakt in mijn ijsmachine. Maar deze wordt niet zo mooi creamy als de chocolade aardbei variant. Als je hier Xanthaangom aan toevoegt zou je dan ook meer 1 massa krijgen? Nu was een deel erg hard en een deel nog wat vloeibaar. En ik heb hem al bijna een half uur langer in de machine gedaan.
Ik heb het precies zo gedaan zoals in het recept staat. Toch ziet het er ontzettend geschift uit op het moment dat het aan het afkoelen is. Klopt dit?