Koolhydraatarm en glutenvrije koffie/mokka ijs!

De Challenge van deze week is ijskoffie geworden!!! En daarbij hoort natuurlijk ook echte ijs, dus zijn het er eigenlijk twee! Ik heb gisteren het ijs gemaakt en vandaag de ijskoffie en het is heeeerlijk! Je kan er makkelijk een eigen twist aan geven en je hebt er geen ijsmachine bij nodig.
Probeer bijvoorbeeld cacaopoeder, kaneel, fijngehakte chocolade of gepureerd fruit. Allemaal zo lekker!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarm en glutenvrije koffie/mokka ijs!

  • Bereidingstijd: 3,5 uur
  • Porties: 3 bolletjes = 1 persoon
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schenk de slagroom, melk, vanille en oplospoeder in een pan en warm het op maar laat het niet koken. Roer regelmatig totdat het zachtjes pruttelt.
Mix de eidooiers met de erythritol voor ongeveer 1,5 minuut.
Giet de helft van het slagroommengsel bij de eidooiers en meng het met een garde. Giet het eidooier mengsel weer bij de rest van het melkmengsel in de pan en zet het pannetje op middelmatig vuur.
Blijf roeren tot het mengsel wat indikt, voor ongeveer 5 minuten, maar laat het niet koken.
Draai het vuur vervolgens uit en laat het afkoelen.
Schenk het mengsel in een bak en laat het minimaal 3 uur in de vriezer staan. Roer ongeveer na 45 minuten en blijf dit herhalen tot alles mooi romig bevroren is, maar niet knoeter hard. (het roeren helpt dat het geen missies stuk ijs wordt.)

Schep het ijs in een bakje en doe er eventueel nog een toefje slagroom op!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, mokka, bolletjes, ijsjes, koffie

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

20 Comments

  1. Avatar foto
    Jeanet Sweers-bruin

    In je beschrijving staan eiwitten vermeld maar in het recept niet.
    Gebruik je de eiwitten wel of niet?
    Dank voor het lekkere recept, als ik van vakantie terug ben ga ik het maken en dan eens kijken of ik er ook ijskoffie van maken kan.

    Groetjes Jeanet

  2. Avatar foto
    Laurentina van Kinderen

    er staat eidooiers geen eiwitten of het is inmiddels al aangepast :p

  3. Avatar foto

    En dit is toch meer dan drie bolletjes

  4. Avatar foto

    Wat voor kokosmelk gebruik je hiervoor?

  5. Avatar foto
    Ellen van der Knaap

    Ik wil geen espresso oploskoffie gebruiken, maar bijvoorbeeld cacao. Hoeveel gram (of eetlepels) heb ik dan nodig?

  6. Avatar foto
    Ellen van der Knaap

    Het lukt me toch niet om het ijs goed te krijgen. Dit keer had ik het geprobeerd met verse aardbeien (waarvan ik ook geen idee had hoeveel ik moest gebruiken. Ik had 4 x zo grote portie gemaakt en daarvoor 500 gram gepureerde aardbeien gebruikt.). De smaak is prima, maar na alle keren roeren na steeds 45 minuten bleef het te zacht. Nu na een nacht zonder roeren in de vriezer is het een keiharde bonk ijs geworden. Mijn vraag: hoeveel aardbeien gebruik je per portie en hoe krijg ik het ijs wat dikker?

  7. Avatar foto

    Kun je dit ook in de ijsmachine maken en kan het met soyamelk?

  8. Avatar foto
    Ellen van der Knaap

    Hebben anderen dit inmiddels uitgeprobeerd? Zie mijn vorige bericht. Bij mij blijft het ijs te zacht en ik wil heel graag weten hoeveel gram aardbeien ik nodig heb

  9. Avatar foto

    Kan dit ook in de ijsmachine gemaakt worden?

  10. Avatar foto
    Femke Schuurman

    Dit is het tweede ijsrecept dat ik heb gemaakt in mijn ijsmachine. Maar deze wordt niet zo mooi creamy als de chocolade aardbei variant. Als je hier Xanthaangom aan toevoegt zou je dan ook meer 1 massa krijgen? Nu was een deel erg hard en een deel nog wat vloeibaar. En ik heb hem al bijna een half uur langer in de machine gedaan.

  11. Avatar foto

    Ik heb het precies zo gedaan zoals in het recept staat. Toch ziet het er ontzettend geschift uit op het moment dat het aan het afkoelen is. Klopt dit?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.