Ingrediënten
- 2 eieren
- snufje zout
- 25 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 200 ml slagroom
- 30 g pecannoten
- 50 g stroopvervanger (klik)
Bereidingswijze
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Doe de eidooiers in een aparte kom en mix het met de erythritol en vanille.
Mix de slagroom lobbig in een andere schaal en spatel de eidooiers luchtig door de slagroom.
Voeg voorzichtig en luchtig het eiwit door het slagroommengsel en giet het geheel in een bakje.
Knijp de pecannoten in grove stukjes en doe het door het ijsmengsel.
Verdeel tot slot de stroopvervanger over het ijsmengsel en doe het minimaal 5 uur in de diepvries.
Je kan uiteraard allerlei twists geven aan dit recept. Voeg chocoladesaus, kaneel, aardbeiensaus, vers rood fruit, noem het maar op!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, room, roomijs, pecan,