Koolhydraatarm suikerbrood!

Koolhydraatarm suikerbrood!

Deze week heb ik voor de challenge koolhydraatarm suikerbrood gemaakt! Ik merk nu het wat kouder word buiten, ik toch sneller zin heb in een soort van vullend plakje brood als ontbijt, lunch en zelfs als snack is de behoefte groter. Deze challenge komt dus als geroepen! En dan lekker met een beetje boter, aardbeien (ook al is het seizoen voorbij) een beetje bruine suikervervanger of stroop.. Zo nu en dan heb ik een zwak moment en vind ik zoet gewoon ordinair lekker! #confessiontime
Gelukkig is dit suikerbrood dan een mooie optie en is het een stuk minder erg om hier van te snoepen. 🙂 En om het helemaal belachelijk lekker te maken, kan je er ook wentelteefjes van maken!

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Hier komt het recept:

Ingrediëten 12 plakjes

 1.7 khd per plakje

Topping:

Bereidingswijze:

Verwarm de melk in een pannetje maar laat het niet koken.
Meng vervolgens de amandelmeel, eiwitpoeder, gist, zout, kaneel, Sukrin en fiber sirup.
Voeg de melk toe en meng het tot een geheel.

Mix de eieren en de kwark tot een luchtig geheel en voeg het toe aan de rest van het mengsel.
Laat het geheel minimaal een uur rusten afgedekt door een warme natte theedoek.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het mengsel in de bakvorm, strooi de sukrin gold erover en bak het suikerbrood 45 minuten in de oven.

Geniet! X

3 Reacties

  1. Oh, wat klinkt dat weer lekker. Mijn man was dol op suiker brood. Dus deze ga ik zeker een keer maken

  2. Wanneer gaat de fiber syrup erbij?😊

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*