Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Apfelstrudel

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 7.5 g khd per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Vulling:

Overig:


Bereidingswijze

Smelt de mozzarella en de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het amandelmeel, ei, bruine suikervervanger, xanthaangom en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een vel bakpapier.
Leg er nog een vel bakpapier bovenop, rol het deeg plat met behulp van een deegroller net zo dik als bladerdeeg en snijd het deeg in vier rechthoekige stukken.

Verwarm de oven op 160c.

Snijd de appel in stukjes en meng het met de kaneel en bruine suikervervanger.
Verdeel het appelmengsel over het midden van de stukken en vouw het deeg dicht tot een mooie apfelstudel dicht.
Klop het eitje, smeer het eitje over de apfelstrudel en strooi er bruine suikervervanger over.

Bak de apfelstrudel 20 minuten goudbruin in de oven.

 

Appel flappen en appel gebakjes van hetzelfde deeg.
Alleen in een ander vormpje.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, appel, apfel, strudl, apfel strudl, appel gebakje, appelflap,