Koolhydraatarme bapao broodjes!

Koolhydraatarme bapao broodjes!


Al maanden, (misschien al wel jaren!) wordt er gevraagd om koolhydraatarme bapao broodjes.
Ik heb het enkele keren geprobeerd maar die pogingen waren verreweg van geslaagd.
Vandaag heb ik het nog een kans gegeven en na de drie mislukte pogingen kan ik zeggen dat ik het recept eindelijk met jullie durf te delen! Ik heb ze in de oven gemaakt, maar ik denk dat je ze ook prima kan stomen in een stoompan!

Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Zijn jullie al benieuwd?

Hieronder volgt het recept!

Ingrediรซnten 6 bapao's

3,5 khd per bapao

Broodje:

Vulling:

  • 150 g half om half gehakt
  • 20 g sjalot
  • 20 ml sojasaus
  • 2 tl sambal
  • 20 g 2bSlim ketchup (suikervrij)
  • snufje gemberpoeder
  • snufje gemalen korianderzaad
  • snufje chilipoeder
  • snufje peper
  • snufje zout
  • optioneel: 1 tl trassi

Bereidingswijze:

Maal de macadamia noten ongeveer 40 seconden tot bijna een pasta in de keukenmachine.
Meng de gemalen macadamia met de kokosmeel, eieren, wijnsteenbakpoeder, zout en psylliumvezels.
Meng de xanthaangom, gist en water apart, roer totdat alles goed is opgenomen en meng het door het ander mengsel. Laat het mengsel in een kom met een warme vochtige theedoek minimaal 30 minuten rijzen op een warme plek of 30 min in de oven op 50c. (wanneer de oven op 50c is voorverwarmd, draai je de oven uit)
Maak ondertussen de vulling door de sjalot fijn te snijden en de rest van de ingrediรซnten te mengen.
Verwarm de oven op 150c.
Verdeel vervolgens het deeg in 6 ballen en maak de ballen plat met de handen. (Maak je handen nat als het te erg plakt)
Leg het gehaktmengsel in het midden en maak er weer een bal van waarbij het gehakt in het midden zit.
Herhaal dit totdat je 6 bapao broodjes hebt en leg ze tot slot 55 minuten in de oven.

Geniet! X

6 Reacties

  1. Ziet er echt goed uit! ga ik zeker proberen.

    die xanthaangom dat heb ik niet in huis, kan je dat met eventueel vloeibaar zoetstof of Xucker vervangen? heb Werkelijk geen idee wat het precies is, dus misschien zit ik er hopeloos naast…

  2. Oanh, kan ik ipv de xanthaan ook arrowroot gebruiken? Mijn xanthaan is op en wil ze zooooo graag proberen ๐Ÿ˜Š

  3. Jolanda Steenbrugge

    Hoi Oanh,
    Wat een heerlijk gerecht.
    Vroeg mij alleen uets af, bij het lezen van het recept.
    Wordt het gehakt niet eerst gebakken?
    Ik lees je antwoord wel.
    Prettig weekend.
    Jolanda

    • Hoi Jolanda, het gehakt gaart in de oven en hoeft niet gebakken te worden! ๐Ÿค— Fijn weekend! ๐Ÿ–ค

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*