Koolhydraatarme bonensoep!

Ik heb gisteren een heerlijke soep gemaakt voor de Challenge! Bruine bonensoep is een gewild verzoekje, so here it is! Het soepje vult als een tierelier en heeft qua smaak iets weg van een erwtensoepje. Heerlijk bij dit weer dus! Het gaat lekker koud worden de aankomende dagen, dus lekkere stevige soepjes zijn hier meer dan welkom.

Kijk hier voor meer soep recepten.

Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme bonensoep!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 12 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 50 g spekblokjes
  • 400 g soepgroenten (peen, prei, bloemkool, bleekselderij)
  • 240 g witte bonen (blikje)
  • 130 g edamame bonen
  • 1 laurier blaadje
  • 1 groentebouillonblokje
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes enkele minuten in de soeppan. 
Voeg de soepgroenten toe, bak het kort mee en schenk er water bij totdat alles ruim onder het water staat.
Was ondertussen de bonen en voeg het samen met de rest van de ingrediënten toe in de soeppan en breng het aan de kook.
Draai het vuur lager en laat het ongeveer 30 minuten door pruttelen totdat de bonen zacht zijn geworden. 
Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soep, bonen,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

4 Comments

  1. Marjo van Ooijen

    Mag ik vragen wat je bedoelt als selderij?
    Knol of blad?

  2. Hoi
    Waar koop ik edamame bonen was bij de Jumbo hadden ze niet kan ik ze ergens anders voor vervangen?

    • Je kan eens kijken in de diepvriesgroente-afdeling. Ik kon hier in Portugal in de Nederlandse winkel een flinke zak ingevroren edamame boontjes krijgen, deze zijn al geblancheerd en komen ook uit Nederland.

Laat een antwoord achter aan Magda Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.