Koolhydraatarme cantuccini!

Koolhydraatarme cantuccini!

Afgelopen woensdag was er een verzoekje binnengekomen voor cantuccini.
Het zijn heerlijke Italiaanse krokante koekjes waar je er onopgemerkt te veel van opsnoept! Lekker als tussendoortje met een kopje koffie of thee. 🙂

Ideaal voor aankomend weekend!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 15 stuks

 0.8 khd per stuk

  • 100 g hele amandelen
  • 2 eiwitten + 1 eidooier
  • 125 g amandelmeel
  • 25 g Sukrin+
  • 60 g gesmolten roomboter
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 2 tl xanthaangom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Hak de amandelen grof.
Meng de eieren luchtig.
Meng alle ingrediënten vervolgens tot een egaal mengsel en leg het op een vel bakpapier.
Maak er 1 grote cantuccini van en bak het 25 minuten in de oven.
Snijd er 15 plakjes van en bak het tot slot nogmaals 15 minuten in de oven op 180c.

Geniet! X

ps: Als ze niet hard/krokant genoeg zijn bak je ze nog iets langer in de oven.
(ze harden nog meer uit wanneer ze zijn afgekoeld)

7 Reacties

  1. Kan de xanthaangom door iets anders vervangen worde? Heb arrow-root staan maar is niet hetzelfde veronderstel ik?

    • Nee dat is niet hetzelfde. Je kan het weglaten hoor, het maakt de cantuccini’s wel wat luchtiger 🤗

  2. Marianne

    Oh deze ga ik zeker maken morgen, zo verrukkelijk om te soppen in de cappuccino!!

  3. Vandaag heb ik de cantuccini’s gebakken en oei, wat zijn ze lekker!
    Omdat ik erythritol niet verdraag heb ik Stevia gebruikt en dat werkte verrassend goed. Ik dacht dat ze veel minder crunch zouden hebben, maar dat viel erg mee.
    Dankjewel voor dit recept!

  4. Sylvia Jautze

    Ik vind het er heerlijk uit zien en ga het vast maken als ik een beetje verder ben met afvallen ! Ik heb een andere vraag aan U ik heb de boeken van U maar heb U een beginners boek met week menu’s ik maak lekkere recepten uit U boeken maar om dat ik nog 20 kilo moet afvallen van de arts anders gaat mijn rug operatie niet door dus ik wil me nu even aan de basis menu’s houden ! Ik hoor graag van U vriendelijke groet Sylvia

Laat een reactie achter op Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*