Ingrediënten
Cake:
- 200 g geraspte wortel
- 5 eieren
- snufje zout
- 60 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
Vulling:
- 250 g roomkaas of mascarpone
- 100 ml slagroom
- 1/2 tl vanille extract (klik)
- 15 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Rasp de wortel.
Scheid de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met 100g geraspte wortelen, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, zout, vanille en erythritol tot een egaal mengsel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het mengsel over het vel bakpapier en bak het 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mixen met slagroom, vanille en de erythritol.
Verdeel de overige 100 gram geraspte wortel erover.
Rol het geheel tot een mooie cakerol en strooi er eventueel nog geraspte wortel over.
Maak de cake rol tot slot helemaal af met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, roll, carrot, wortel, gebak,