Ingrediënten
- 200 ml ongezoete amandelmelk (of kokos, of soya, wat je lekker vindt)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 2 eidooiers
- 25 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 gelatineblaadjes
- 150 ml slagroom
- 50 g bitterkoekjes (klik)
- klein scheutje maraquin
- 10 g rozijnen (optioneel ivm hoge aantal khd)
- optioneel: 25 g blauwe bessen
- optioneel: stroopvervanger (klik)
- optioneel: bigarreaux (veel koolhydraten)
Bereidingswijze
Maak de bitterkoekjes volgens het recept (klik hier)
Verwarm de melk met vanille in een pannetje.
Mix ondertussen de eidooiers met de bruine suikervervanger luchtig en romig.
Week daarna de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
Klop vervolgens de slagroom stijf. (roer af en toe in het pannetje melk)
Snijd dan de bitterkoekjes in kleine stukjes en giet er eventueel een scheutje marasquin over.
Giet een beetje melk bij de eidooier en roer het tot een egaal mengsel.
Giet vervolgens de eidooiers bij de melk in het pannetje en roer het op een laag vuurtje totdat het goed gebonden is. (tot het een beetje een vla structuurtje heeft)
Haal daarna de gelatineblaadjes uit het water en roer het bij de melk in de pan totdat de blaadjes zijn opgelost en giet het daarna bij de slagroom in de schaal.
Doe de bitterkoekjes, rozijnen en bessen erbij en roer het tot een egaal mengsel.
Giet het geheel in de puddingvorm en laat het minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Chipolatapudding, pudding, bitterkoek, bitterkoekjes,