Ingrediënten
- 4 eieren
- Snufje zout
- 225 g amandelmeel (klik)
- 100 g gesmolten roomboter
- 150 g volle kwark
- 20 g cacaopoeder
- 25 g cacao eiwitpoeder (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Vulling:
- 200 g mascarpone
- 100 ml slagroom
- 1 zakje oplos espressopoeder
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
Topping:
- optioneel: kersen, ander rood fruit, fijngehakte chocolade, slagroom
- poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de rest van de ingrediënten (behalve de topping) en spatel daarna luchtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Giet het in een springvorm (20diacm) en bak de taart 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te mixen en vervolgens te mengen met de mascarpone, espresso poeder erythritol en vanille.
Snijd als de taart is afgekoeld de taart horizontaal doormidden en smeer de vulling ertussen. Verdeel het fruit over de taart en strooi tot slot de poedersuikervervanger over de taart.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mokka, taart, gebak