Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 250 g amandelmeel (klik)
- 80 g cacao eiwitpoeder (klik)
- 225 g Griekse yoghurt
- 30 g erythritol (klik)
- 6 eieren
- 50 g gesmolten roomboter
- 45 g cacaopoeder
- 1 zakje espresso oplospoeder
Botercrème:
- 200 g roomboter op kamerteratuur
- 200 g roomkaas
- 20 g cacaopoeder
- 1 zakje espresso oplospoeder
- 10 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de taart tot een egaal mengsel en spatel het mengsel in een springvorm van 20diacm.
Bak de taart 25 minuten in de oven en laat de taart vervolgens afkoelen.
Maak ondertussen de botercrème door de ingrediënten te mengen tot een mooie egale crème.
Snijd de taart wanneer deze is afgekoeld doormidden en verdeel de botercrème over de 2 plakken en stapel ze weer op elkaar. Versier de taart tot slot met aardbeien (of ander lekker fruit) en poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, taart, gebak, verjaardag,