Ingrediënten
- 125 g spekblokjes
- 4 eieren
- 100 g kruidenroomkaas
- 5 g tomatenpuree
- snuf peper
- 1/2 groentebouillonblokje
- 50 g courgette
- 20 g rode puntpaprika
- 50 g kastanjechampignons
- 50 g geraspte kaas
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes gaar in een pan. Verwarm de oven op 175c.
Kluts de eieren met de kruidenroomkaas, tomatenpuree, puree en verkruimel het bouillonblokje erbij.
Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika en champignons in stukjes. Voeg de paprika, champignons en geraspte kaas bij de eieren. Giet het mengsel, samen met de gebakken spekblokjes in een ovenschaal, versier de courgette over het eimengsel en strooi er geraspte kaas over. Bak de frittata ongeveer 25 minuten goudbruin.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, frittata, pizza, ovenschotel, omelet