Koolhydraatarme courgettesoep

Koolhydraatarme courgettesoep

Soep is een ideale manier om left over groenten te gebruiken. Voordat wij op vakantie gingen hadden we heel wat courgettes over waar wij dus deze smakelijke courgettesoep van hebben gemaakt. Hij is mega makkelijk om te maken, zowel warm als koud lekker en bovendien is het een mooi basisrecept voor allerlei lekkere twists. Probeer bijvoorbeeld broccoli toe te voegen, doperwten (koolhydraatbeperkt) of zoete aardappel (koolhydraatbeperkt) creme fraiche of bijvoorbeeld komkommer! Een beetje zalm, gebakken shiitakes, geitenkaas, gebakken spekblokjes en pijnboompitten zijn er ook heerlijk bij! Maak er een salade bij en je hebt een mooie avondmaal op tafel getoverd.

Hier is het recept:

Ingrediënten 3 personen

 6,3 khd per persoon

  • 50 g ui
  • 500 g courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 takjes verse munt
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze:

Snijd de ui en courgette in blokjes.
Fruit de ui in een pan met olijfolie, kneus het knoflook en voeg het toe aan de pan.
Voeg na enkele minuten de courgette toe en bak het enkele minuten mee.
Voeg vervolgens de slagroom, water en bouillonblokje toe en kook de courgetteblokjes beetgaar.
Pureer de courgette met de staafmixer.
Draai het vuur zachter en snijd ondertussen de munt fijn.
Voeg de munt toe en breng de soep tot slot op smaak met zout en peper.

Geniet! X

4 Reacties

  1. jahaira engelhardt

    Heerlijke soep. Dank je wel.

  2. Heel lekkere soep . Zelfs mijn man lust ze en is niet echt een soepeter!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*