Koolhydraatarme croissantjes!

Hier is de challenge van deze week hoor! Hij is al vaak voorbij gekomen, koolhydraatarme croissantjes! Ik heb er de beroemde geraspte mozzarella-roomkaas combi voor gebruikt en denk dat dat ook het beste koolhydraatarme alternatief is voor croissant en pizzadeeg. Het is helaas niet met een crispy bovenkantje zoals je ziet bij de croissantjes van de appie maar met een ham kaas vulling vind ik deze croissantjes werkelijk verrukkelijk!

Je kunt ook chocolade croissantjes maken met bijvoorbeeld deze chocolade of heerlijke kaneel croissantjes!

Klik hier voor meer broodjes recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme croissantjes!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Smelt de mozzarella met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een helft van een vel bakpapier.
Vouw het dubbel en maak het deeg plat met behulp van een deegroller. (Als het teveel plakt kan je het nat maken met water)
Maak er een mooi rechthoek van en snijd het in twee gelijke stukken.
Snijd daar weer 2 driehoeken uit door de 2 stukken diagonaal door te snijden.
Neem een driehoek met de punt naar voren gericht.
Leg eventueel (tip!) een plakje ham (of koolhydraatarme chocopasta) met daarbovenop wat geraspte kaas aan het begin van het stukje deeg en rol het stukje deeg naar de punt in een mooie croissant.
Herhaal dit bij de andere 3 stukjes deeg.
Bestrijk de croissantjes met ei en bak de croissants 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

Geniet! X.

Tip van volgers: Maak het bakpapier nat om ze makkelijker op te rollen zonder dat het teveel plakt.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, croissant, croissantjes, ham, kaas,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

13 Comments

  1. Marianne de Bruin

    Ooooeeh deze ga ik zeker proberen! Want hamkaas croissants zijn de bom!

  2. hoe komt u aan geraspte mozzarella? In de winkel vind ik wel zakjes maar lees dat daar maiszetmeel in zit. Is er een harde mozzarella te koop die je dan zelf kunt raspen? Hartelijk dank.

  3. Moet nog even oefenen op het vormen, de smaak is al heerlijk

  4. José Broeke

    Net gebakken , qua model niet zo mooi gelukt maar ze smaken verrukkelijk.

  5. Ziet er heerlijk uit maar lees ik het nou goed? Staat er 7.5 gram amandelmeel of 75 gram?

    • 75 gram! ?

    • Nelly Kiel-Klunder

      Vandaag heb ik ze weer gemaakt. Ik heb het deeg in tweeën gedeeld, één deel belegd met cheddar en ham en het andere besmeerd met boter en sukrin en kaneel eroverheen en daarna opgerold. Erg lekker!

  6. wilma Dekker

    Moet de gesmolten kaas heet gemend worden met het meel?

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.