Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme croissantjes!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Smelt de mozzarella met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een helft van een vel bakpapier.
Vouw het dubbel en maak het deeg plat met behulp van een deegroller. (Als het teveel plakt kan je het nat maken met water)
Maak er een mooi rechthoek van en snijd het in twee gelijke stukken.
Snijd daar weer 2 driehoeken uit door de 2 stukken diagonaal door te snijden.
Neem een driehoek met de punt naar voren gericht.
Leg eventueel (tip!) een plakje ham (of koolhydraatarme chocopasta) met daarbovenop wat geraspte kaas aan het begin van het stukje deeg en rol het stukje deeg naar de punt in een mooie croissant.
Herhaal dit bij de andere 3 stukjes deeg.
Bestrijk de croissantjes met ei en bak de croissants 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

Geniet! X.

Tip van volgers: Maak het bakpapier nat om ze makkelijker op te rollen zonder dat het teveel plakt.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, croissant, croissantjes, ham, kaas,