Koolhydraatarme dikke dries broodjes!

Koolhydraatarme dikke dries broodjes!



Ik heb eergisteren
deze dikke Dries gemaakt voor de Challenge.
Dat bracht mij op het sublieme idee om hetzelfde deeg van de bovenste laag te gebruiken voor broodjes deze ochtend!
Hoe chill is het om hiermee te ontbijten, te brunchen of lunchen? 
Warme dikke Dries broodjes, en dat in 15 min. Uiteraard weer gemaakt met deze omeletmaker!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 2 broodjes

 12 khd per broodje

  • 1 ei
  • 80 g roomkaas
  • 100 g amandelmeel
  • 15 g gesmolten roomboter
  • 25 g Sukrin+
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • flinke snuf koekkruiden
  • snufje zout
  • 15 g rozijnen (koolhydraatbeperkt)
  • 15 g amandelen (of andere noten)

Bereidingswijze:

Zet de omeletmaker aan, vet de omeletmaker in, en meng de ingrediënten tot een egaal mengsel.
Bak de dikke dries ongeveer 8 minuten in de omeletmaker, draai hem vervolgens voorzichtig om en bak hem nogmaals ongeveer 4 minuten tot hij mooi goudbruin is geworden.

Garneer de dikke dries broodjes tot slot met Sukrin Melis en geniet! X

tip: Als je de koolhydraten wilt minderen, kan je in plaats van de rozijntjes ook andere noten gebruiken, of zelfs rood fruit!

Ps: je kan ze ook in de oven maken. Doe dan hetzelfde maar bak ze ongeveer 30 minuten op 180c.

6 Reacties

  1. Ik wil de omeletmaker bestellen kost 33.02
    Maar als ik hem im de winkelmand zet is ie opeens 39.95
    Hoe kan dat?

  2. Hoeveel koolhydraten is hij zonder die rozijnen. Bv met blauwe bessen? 12 kh per broodje vind ik erg veel dus wil hem graag maken zonder de rozijnen. Alvast bedankt X

  3. Helaas zijn ze bij mij compleet mislukt, enorm droog en korrelig. 😔
    Ik merkte het met mengen al, maar ben toch doorgegaan. Heb het recept helemaal gevolgd.

    • Als je merkt dat baksels droog zijn (bij het mengen) kan je er meer Griekse yoghurt aan toevoegen Angela! Het ligt hoogstwaarschijnlijk aan de kwaliteit meelsoort die wat meer vocht opneemt 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*