Koolhydraatarme dikke dries!

Koolhydraatarme dikke dries!


Jaaaa!!! Ik heb weer een heerlijk koolhydraatarm sinterklaas receptje hoor!
Dit keer een dikke Dries, voor de Wednesday Challenge day!
Het is een soort van cake met speculaas (jaja) als bodem, spijs als vulling met daar bovenop een lekkere cake gevuld met rozijntjes (koolhydraatbeperkt) amandelen en koekkruiden!
En om het helemaal af te maken, een topping van amandelschaafsel en Sukrin Melis als poedersuikervervanger.
Zijn jullie al klaar voor het recept? 
 
Hier komt het recept:

Ingrediënten 12 plakjes (18 diacm)

 2.8 khd per plakje

Bodem:

Spijs:

Cake:

Topping:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Maak de bodem door alle ingrediënten van de bodem te mengen tot een egaal mengsel.
Maak er een mooie cirkel van van ongeveer 18diacm.
(ik heb een vel bakpapier gebruikt, maar je kan ook een springvorm gebruiken als je dat makkelijker vindt)
Maak vervolgens de spijs door alle ingrediënten te mengsen, en maak daar wederom een cirkel van en leg die bovenop de bodem.
Maak de bovenste cake laag door weer de ingrediënten te mengen tot een egaal mengsel en leg die bovenop de spijs.
Sprenkel amandelschaafsel over de dikke dries en smeer daar de eidooier over.
Bak de dikke dries ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.

Garneer de dikke dries tot slot met Sukrin Melis.

Geniet! X

 


1 Reactie

  1. Hij smaakt heerlijk kan alleen geen foto plaatsen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*