Koolhydraatarme en glutenvrije banketstaaf!

“Het is een lekker banketstaaffie hoor!” Zei mijn man toen hij hem proefde. Deze koolhydraatarme en glutenvrije banketstaaf heb ik gemaakt voor de Challenge deze week. Het huis ruikt naar de decembermaanden en we love it! Helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb deze bruine suikervervanger gebruikt! 

Meer sinterklaas recepten vind je hier!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije banketstaaf!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 2.4 g khd per stukje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Spijs

“Koek”

  • 2 XL eieren

Garnering:

  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze

Maak de spijs door de ingrediënten te mengen tot een egaal mengen.
Wikkel het mengsel tot een rol (ongeveer 25 cm lang), en wikkel het in een rol vershoudfolie en leg het in de koelkast. (het lekkerst in een nachtje)
Meng ondertussen het amandelmeel met de bruine suikervervanger, Griekse yoghurt, roomboter en speculaaskruiden.
Splits de eieren en voeg de eiwitten toe aan het amandelmeel mengsel en bewaar de eidooiers.

Verwarm de oven op 160c.
Schep het amandelmeel mengsel op een vel bakpapier en maak er een plak van ongeveer 25 cm bij 20 cm.
Leg de spijs er vervolgens op en rol het met behulp van het bakpapier tot een banketstaaf.
Strooi wat amandelschaafsel over de banketstaaf en smeer de eidooiers over de banketstaaf met behulp van een kwast.

Bak de banketstaaf ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.


Notities

Vul de banketstaaf met deze koolhydraatarme marsepein voor een heerlijke twist!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sinterklaas, banket, staaf, banketstaaf, spijs, speculaas

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

12 Comments

  1. Hi Oahn, ik heb hem ook gemaakt en hij is prachtig geworden! Maar ik vind hem toch erg droog, hoe kan ik het de volgende keer minder droog maken? Ik heb twee middel grote eieren gebruikt.

    • Ohhh wat jammer! De volgende zou ik meer Griekse yoghurt toevoegen Nancy! En je man eventueel ook hele eieren gebruiken voor de spijs. ?

  2. Hoi Oahn,

    Kan je de sukrin vervangen voor vloeibare zoetstof?

    Groetjes Marije

  3. Ja kan je surkin vervangen door zoetstof? Of waar kan ik surkin kopen?

    • Sukrin is eindelijk binnenkort te bestellen in mijn eigen online winkeltje! Ik ben nog niet helemaal klaar met se shop, maar zodra die klaar is laat ik het uiteraard weten! ?

  4. Nu zie ik verschillende sukrin, wat is eigenlijk het verschil ertussen

  5. Beste, ik zou willen bestellen bij u, maar ik kan niet betalen bij iDeal. Kan ik ook betalen met visa of met een overschrijving?

  6. Hi Oanh, kan de Griekse yoghurt ook vervangen worden door lactosevrije kwark (met of zonder lactosevrije room)? Geen idee of het hetzelfde effect zal hebben, maar jij misschien wel?
    Groeten Cinthia

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.