Koolhydraatarme en glutenvrije banketstaaf!

Koolhydraatarme en glutenvrije banketstaaf!


“Het is een lekker banketstaaffie hoor!” Zei mijn man toen hij hem proefde.
Deze koolhydraatarme en glutenvrije joekel van een banketstaaf heb ik gemaakt voor de Challenge deze week.
Het huis ruikt naar de decembermaanden en we love it!
Helemaal niet moeilijk om te maken en absoluut niet droog! Dat klinkt als muziek in de oren niet?
 
Hier is het recept:

Ingrediënten 12 plakjes

 2.4 khd per plak

Spijs

 

Garnering:

  • amandelschaafsel

 

Bereidingswijze:

Maak de spijs door de ingrediënten te mengen tot een egaal mengen.
Wikkel het mengsel tot een rol (ongeveer 25 cm lang), en wikkel het in een rol vershoudfolie en leg het in de koelkast. (het lekkerst in een nachtje)
Meng ondertussen het amandelmeel met de Sukrin, Griekse yoghurt, roomboter en speculaaskruiden.
Splits de eieren en voeg de eiwitten toe aan het amandelmeel mengsel en bewaar de eidooiers.

Verwarm de oven op 180c.
Schep het amandelmeel mengsel op een vel bakpapier en maak er een plak van ongeveer 25 cm bij 20 cm.
Leg de spijs er vervolgens op en rol het met behulp van het bakpapier tot een banketstaaf.
Strooi wat amandelschaafsel over de banketstaaf en smeer de eidooiers over de banketstaaf met behulp van een kwast.

Bak de banketstaaf tot slot ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.

 

Geniet! X

2 Reacties

  1. Hi Oahn, ik heb hem ook gemaakt en hij is prachtig geworden! Maar ik vind hem toch erg droog, hoe kan ik het de volgende keer minder droog maken? Ik heb twee middel grote eieren gebruikt.

    • Ohhh wat jammer! De volgende zou ik meer Griekse yoghurt toevoegen Nancy! En je man eventueel ook hele eieren gebruiken voor de spijs. 🖤

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*