Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel
- 2 XL eieren
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
“Koek”
- 175 g amandelmeel (klik)
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 20 g gesmolten roomboter
- ongeveer 3 el speculaas/koekkruiden
- 2 XL eieren
Garnering:
- Amandelschaafsel
Bereidingswijze
Maak de spijs door de ingrediënten te mengen tot een egaal mengen.
Wikkel het mengsel tot een rol (ongeveer 25 cm lang), en wikkel het in een rol vershoudfolie en leg het in de koelkast. (het lekkerst in een nachtje)
Meng ondertussen het amandelmeel met de bruine suikervervanger, Griekse yoghurt, roomboter en speculaaskruiden.
Splits de eieren en voeg de eiwitten toe aan het amandelmeel mengsel en bewaar de eidooiers.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het amandelmeel mengsel op een vel bakpapier en maak er een plak van ongeveer 25 cm bij 20 cm.
Leg de spijs er vervolgens op en rol het met behulp van het bakpapier tot een banketstaaf.
Strooi wat amandelschaafsel over de banketstaaf en smeer de eidooiers over de banketstaaf met behulp van een kwast.
Bak de banketstaaf ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.
Notities
Vul de banketstaaf met deze koolhydraatarme marsepein voor een heerlijke twist!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sinterklaas, banket, staaf, banketstaaf, spijs, speculaas