Koolhydraatarme en glutenvrije Boffert!

Deze week heb ik nog stiekem naar aanleiding van de Wednesday Challenge koolhydraatarme en glutenvrije boffert gemaakt!! Een variant van krentenbrood en een tulband. Hij is heerlijk met een beetje boter, jam, clotted crème of gewoon blanco! Hij is namelijk van zichzelf al heerlijk van smaak.
Je kan er uiteraard je eigen draai aan geven door cacaopoeder toe te voegen, vanille, rood fruit en bijvoorbeeld fijngehakte chocolade! Heerlijk!

Klik hier voor meer tulband recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije Boffert!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 3.6 khd per plakje (zonder rozijnen 2 gram khd per plakje)

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt.


Ingrediënten

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle droge ingrediënten samen.
Mix de eieren met de kwark en voeg het aan de droge ingredienten en voeg als laatst de olijfolie toe.
Vet de bakvorm in en schep het mengsel in de bakvorm.
Bak de boffert 35 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boffert, tulband, cake,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

9 Comments

  1. Paula de Geus

    Hallo Oanh,
    Kunnen de recepten ook zonder eiwitpoeder gemaakt worden?
    Ik heb een lactose intolerantie en en ook een soja. Waar kan ik het mee vervangen?
    Dankjewel alvast voor de heerlijke recepten!

  2. Anneke Mentink

    Ik heb nog nooit eiwit poeder gebruikt. Waar koop je het? Waarom gebruik je eiwitpoeder als er ook eieren in gaan.?

    • Je kan erop klikken en dan zie je welke ik gebruik ? Eiwitpoeder zorgt voor de luchtigheid en is niet te vergelijken met de werking van de eieren 🙂

  3. Jacquelien

    Hallo, Wat een mooi kha recept voor onze Drentse POFFERT !!!

    • Haha! Boffert, poffert.. ik denk dat de naam afhangt van de streek :p Maar fijn dat je er blij mee bent!

  4. Dit is eiwitpoeder met vanillepoeder. Kun je dat ook in bijvoorbeeld crackers gebruiken of wordt het dan te zoet?

  5. Bedoel je met bakpoeder wijnsteenbakpoeder?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.