Koolhydraatarme en glutenvrije gemberkoekjes!

Koolhydraatarme en glutenvrije gemberkoekjes!

Deze week heb ik deze heerlijke gemberkoekjes gemaakt voor de Wednesday challenge! Er staat nog een challenge te pruttelen in de slowcooker, maar die verrassing bewaar ik voor later πŸ˜‰
Deze koekjes zijn in ieder geval onwijs makkelijk om te maken en eenvoudig aan te passen naar smaak! Probeer bijvoorbeeld cacaopoeder of koekkruiden! Ook errrrrrg lekker πŸ™‚

Hier is het recept:

IngrediΓ«nten 25 koekjes

Β 0,5 khd per koekje

  • 75 g roomboter op kamertemperatuur
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl gemalen gemberwortel
  • 1 tl vanille aroma
  • snufje zout
  • 50 g bruine suikervervanger/Sukrin Gold
  • 150 g amandelmeel
  • 1 eiwit
  • optioneel: Een stukje (ik heb 5 g gebruikt) fijngehakte verse gember

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediΓ«nten tot een egaal mengsel.
Maak 25 bolletjes van het mengsel en druk deze plat op een vel bakpapier.
Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

Geniet! X

tip: Laat ze goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig! Je kan ze dan het best enkele dagen bewaren in een metalen bakje die niet luchtdicht is!

3 Reacties

  1. Hallo oan

    Ik ben net nieuw op uw site en ziet allerlei lekkere recepten die ik graag wil maken. waar kan ik de Sukrin kopen ?

Laat een reactie achter op An Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*