Deze week heb ik deze heerlijke gemberkoekjes gemaakt voor de Wednesday challenge! Er staat nog een challenge te pruttelen in de slowcooker, maar die verrassing bewaar ik voor later 😉
Deze koekjes zijn in ieder geval onwijs makkelijk om te maken en eenvoudig aan te passen naar smaak! Probeer bijvoorbeeld cacaopoeder of koekkruiden! Ook errrrrrg lekker 🙂
Hier is het recept:
Ingrediënten 25 koekjes
0,5 khd per koekje- 75 g roomboter op kamertemperatuur
- 3 tl kaneel
- 1 tl gemalen gemberwortel
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
- 50 g bruine suikervervanger/Sukrin Gold
- 150 g amandelmeel
- 1 eiwit
- optioneel: Een stukje (ik heb 5 g gebruikt) fijngehakte verse gember
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Maak 25 bolletjes van het mengsel en druk deze plat op een vel bakpapier.
Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Geniet! X
tip: Laat ze goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig! Je kan ze dan het best enkele dagen bewaren in een metalen bakje die niet luchtdicht is!
Hallo oan
Ik ben net nieuw op uw site en ziet allerlei lekkere recepten die ik graag wil maken. waar kan ik de Sukrin kopen ?
Sukrin is een merknaam voor erythritol. Je kan dat bijvoorbeeld bij de Holland en Barret halen! Daar heet het sweet like a
Sugar geloof ik 🙂
Dank u wel voor snelle reactie