Koolhydraatarme en glutenvrije ijshoorntjes!

Vandaag heb ik ijshoorntjes gemaakt, natuurlijk omdat het een verzoekje was van de Challenge, maar stiekem ook omdat ik ze graag wilde maken omdat ik er trek in had én omdat het mooie weer er weer aan komt! De ijshoorntjes zijn heerlijk crunchy en perfect om te vullen met bijvoorbeeld deze roomijs met pecannoten of deze koffie-mokka ijs!

Eerder heb ik deze stroopwafels gemaakt met een vergelijkbaar kniepertjes recept. Klik hier!

Je kan de ijshoorntjes oppimpen met bijvoorbeeld cacaopoeder, au-bain Marie gesmolten chocolade en daar de rand mee versieren of je kan er zelfs ijsblakjes van maken! Druk ze dan, (nadat je ze hebt gebakken in het kniepertjesijzer) in een schaaltje zodat hij de vorm aanneemt. Mega leuk om er ijs, fruit en slagroom in te serveren. Hoe gezellig en heerlijk klinkt dat!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije ijshoorntjes!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 5
  • Aantal koolhydraten: 0.8 g khd per hoorntje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Warm het kniepertjesijzer op en vet beide vlakken in.
Maak 5 bolletjes van het mengsel en leg een bolletje op het kniepertjesijzer.
Druk het kniepertjesijzer dicht en bak het ongeveer een minuut tot het ijshoorntje goudbruin is.
Gebruik het ijshoorn hulpstukje om er een mooi ijshoorntje van te maken. (wacht niet te lang en breng het gelijk in vorm. Zodra het afkoelt is het moeilijk om te buigen)
Herhaal dit bij de andere 4 bolletjes.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, hoorn, ijsjes,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

5 Comments

  1. Waar bak je het in? Dat is niet duidelijk.

  2. Mariëlle

    Hi Oahn, Mediamarkt heeft de ijzers inmiddels niet meer maar Bol wel. Zou je ook een hartige variant kunnen maken voor bv taco’s of tacobakjes?
    Ik ga eens beetje experimenteren…

  3. Hoi hoi, aangezien ik echt een scheiding riskeer als ik er NOG een keukengadget bij koop…. zou ik dit ook kunnen maken in een wafelijzer? (niet zo één voor dikke Brusselse wafels, maar zo één waar je die dunnere hartvormige wafels mee maakt) Of op een andere manier nog?

    • Haha!! Eummmm ik denk het kaast niet Ellen. Vooral omdat ze erg dun moeten worden gedrukt anders worden ze ook niet krokant..

Laat een antwoord achter aan Malone M Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.